מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש"א 5195/06 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 5195/06

תאריך פרסום : 05/05/2009 | גרסת הדפסה
ת"א, בש"א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
5195-06,2258-05
16/12/2007
בפני השופט:
איתן אורנשטיין

- נגד -
התובע:
דן אנד ברדסטרייט (ישראל) בע"מ
עו"ד צבי חיימוביץ'
הנתבע:
1. לב אמון יזמים
2. מחלוף ניסים סמי
3. לנקרי מאיר
4. דף רץ שירותי הדפסה בע"מ
5. קאשי יוסף
6. קאשי יאיר

עו"ד דן פרידמן
עו"ד יובל ינאי
החלטה

 

      1.   כללי

       לפני בקשה לשומת הוצאות לפי תקנה 398(א) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד - 1984

     (להלן: " התקנות").

      2.   תמצית העובדות הדרושות לעניין:

2.1  המבקשת הגישה תביעה לבית המשפט נגד המשיבות 1 ו-4, (להלן: "המשיבות"), ונגד מנהליהן, המשיבים האחרים, בטענה כי נעשה על ידם שימוש בלתי מורשה במאגרי המידע שלה, באמצעות רשת האינטרנט. בד בבד עתרה המבקשת למתן סעדים זמניים ובכללם צו מניעה האוסר על שימוש במידע המצוי באתר של המבקשת באינטרנט, צו המסמיך את עו"ד ערן סורוקר, להתמנות ככונס ותופס נכסים מטעמה (להלן: "כונס הנכסים"). עוד עתרה המבקשת להקנות לכונס הנכסים סמכויות לערוך חיפוש, העתקה, ותפיסה של מסמכים, וחומר ממחושב ממשרדי המשיבים וכן להסמיך את תופס הנכסים לפרוץ לדלתות ולעשות הדרוש לתפיסת הנכסים. בנוסף התבקש בית המשפט להתיר לתופס הנכסים לאחסן את החומר שייתפס ולחייב המשיבים בהוצאות האחסון. בית-המשפט התבקש אף למנות את חברת מיטסי אינטרנשיונל בע"מ, (להלן: "מיטסי"), המתמחה במיון והעתקה כמו גם מיון ושחזור של חומר מחשב, לסייע לכונס הנכסים לבצע את פעולות העתקה והתפיסה של חומר המחשב.

2.2  בית המשפט, כב' סגן הנשיא, השופט זפט, נעתר ביום 19.9.05 לבקשה שהוגשה במעמד צד אחד, ומינה את כונס הנכסים וכן את חברת מיטסי, כמבוקש בעתירה לסעד הזמני וקבע דיון במעמד הצדדים.

2.3  כונס הנכסים פעל ביום 21.9.05 לחיפוש ותפיסה של חומר במשרדי המשיבות, בשני מקומות, האחד בתל אביב והשני בנתניה, כאשר הפעולה נעשה בו זמנית בשני האתרים, תוך סיוע בחברת מיטסי ולווי משטרתי. החומר כאמור נתפס, הועתק ונשמר.

2.4  לאחר דיון במעמד הצדדים, החליט בית המשפט כי הצו הארעי יישאר על כנו עד מתן פסק הדין בתובענה (להלן: " ההחלטה"). בהחלטה השית בית המשפט על המשיבים, יחד ולחוד, הוצאות ושכר טרחה בסך של 30,000 ש"ח בצירוף מע"מ.

2.5  כונס הנכסים הגיש מספר דוחות לבית המשפט. האחד מיום 28.9.05 המפרט את הפעולות של התפיסה לו נלווה מכתב של מיטסי המתאר את הפעולות האמורות, ודוחות נוספים הוגשו ביום  9.10.05  וביום 11.10.05, שאף להם צורפו מכתבים של מיטסי.

2.6  המשיבה 4 הגישה בקשה להבהרת ההחלטה נוכח מחלוקת שהתגלתה בין הצדדים בשאלה האם הסך 30,000 ש"ח כולל הן הוצאות והן שכר טרחה או רק שכר טרחה. עוד נטען שאין מקום להשית את שכר כונס הנכסים וההוצאות הנוספות על המשיבות. בית המשפט לא ראה צורך להבהיר את החלטתו.


3.   המבקשת הגישה את הבקשה נשוא החלטתי, לקביעת שומת הוצאות בקשר עם הליך כינוס הנכסים ובגדר זאת גם הוצאות שנדרשו לחברת מיטסי והן של חברה שסייעה בשירותי חקירה וליווי משטרתי, אשר כל אלה שולמו על ידה, ועתרה לחייב את המשיבים בהחזר ההוצאות כמו גם הוצאות נוספות. לעמדת המבקשת, על המשיבים לשאת בשכר כונס הנכסים ששולם על בסיס שעות עבודת משרד כונס הנכסים ובשכרה של מיטסי שאף הוא חושב על בסיס שעות עבודה. עוד התבקש בית המשפט לחייב את המשיבים בהוצאות בקשר עם התשלום לחברה שסיפקה תיעוד האירוע כמו גם נשאה בעלויות השוטרים שהתלוו לתפיסה , עלויות צילומים וכדומה, בסכום לא גבוה.

4.   ההוצאות הנתבעות על ידי המבקשת במסגרת הבקשה לשומת הוצאות הן אלה:

      הוצאות ששולמו לכונס הנכסים בסך של 67,214.02 ש"ח לפי חשבוניות שצורפו כנספחים ח' לבקשה.

      הוצאות ששולמו לחברת מנולביץ ניהול מטרת חקירות בע"מ שתעדו וסייעו לכונס הנכסים ונשאו גם בעלויות השוטרים שנלוו לתפיסה, בסך של 6,360 ש"ח, לפי חשבונית נספח ט' לבקשה.

      הוצאות ששולמו לחברת מיטסי בסך של 78,621 ש"ח לפי חשבונות שצורפו כנספח י' לבקשה.

      הוצאות כלליות עבור נסיעות, צילומים, שימוש במאגר נתונים שהוצאו על ידי משרד בא כוח המבקשת, בסך 1,349 ש"ח.

      המשיבים התנגדו לבקשה הן מטעמים משפטיים והן עובדתיים. בהקשר זה נטען בין היתר כי לא ניתן בשלב זה להשית את ההוצאות של הליך כינוס הנכסים הזמני אלא רק בסוף ההליך. עוד נטען שאין לחלק באופן שיוויוני את ההוצאות בין המשיבות. המשיבים גם חלקו על שיעור ההוצאות הנדרשות, באשר לטעמם הן מופרזות, לא היו הכרחיות ולמצער ברובן, קיומם של קשרים בין המבקשת לבין הגורמים האמורים ועוד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ